Ingezonden post: Is rode wijn extract halal?
2e Europese Halal Food Conferentie in Nederland
Show all

Sportlife bevat varkensgelatine

Sportlife bevat varkensgelatine

 

Sportlife bevat tegenwoordig ook sporen van varkensgelatine, dit is bevestigd door Leaf Holland BV (producent).

 

 

 

Sportlife bevat varkensgelatine

Voor de ‘average’ consument maakt dat natuurlijk niets uit, maar voor consumenten die geen varkensvlees mogen eten komt dit als een dreun.
Er zijn namelijk in Nederland ook mensen, die om wat voor reden dan ook geen varken of varkensgelatine mogen eten waaronder moslims.
Jarenlang kauwden bijvoorbeeld de moslims ook gewoon op een Sportlife, zonder te weten dat alle varianten van Sportlife varkensgelatine bevatten.

In een verklaring heeft Leaf Holland BV het volgende meegedeeld:
‘ Sportlife kauwgom (alle varianten) bevat in principe geen  gelatine,
echter in de drageerlaag van de gums wordt wel gelatine (van varkens) als technische hulpstof gebruikt (0,2%).
Omdat het een technische hulpstof is, hoeft dit niet op de ingredientendeclaratie vermeld te worden’

Bovenstaande is bevestigd in een reactie aan een consument met vermelding van referentienummer 80939.
Bron: http://habergelderland.com

 

Sportlife bevat varkensgelatine

 

 

Sportlife bevat varkensgelatine

Sportlife bevat varkensgelatine

Sportlife bevat varkensgelatine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *