Verdwijnt alle alcohol uit wijn als je kookt?
12/03/2013
Geen nationale wetgeving etiketteren halal
15/03/2013
Show all

Artisjokken Koken

artichokken

Artisjokken

Artisjokken eten moet je echt leren en de 1 houdt ervan de ander niet.


Zelf had ik het 1x gegeten en vond het niet lekker tot ik een keer van een buurvrouw er 1 mocht proeven. 
Letterlijk liep het water in mijn mond!

Wat ik doe is de artisjokken wat bijsnijden en de binnenkant wat leegpulken.
Water met halve citroen koken.
Vul de artisjokken ondertussen met fijngesneden ui, wat druppels olijfolie en iets azijn snufje en druppel citroen en zout.

Leg de artisjokken in de pan met water en laat ze koken verder koken.
Heerlijk om het witte van de blaadjes op te peuzelen die je er af haalt tijdens het eten .Vooral bij een vetrijke maaltijd past deze groente er heerlijk bij!

Mariam Aaras

Artisjokken altijd lekker 

meer  info over de gezondheidsaspecten van artisjokken
zie

 

Artisjokken

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.