Kruidensupplementen niet altijd veilig bij chemotherapie
14/01/2014
Anasheedcompetitie tussen 10 islamitische basisscholen
17/01/2014
Show all

Kurkuma vermindert kans op Alzheimer

Kurkuma en Alzheimer

Kurkuma

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend. Inname samen met warme melk werd aanbevolen.Bij alle patiënten had geelwortel een opmerkelijk effect: na een jaar konden ze hun familieleden terug herkennen. De ziekte leek zich te stabiliseren.

Hun inspiratie voor deze test kwam niet alleen vanuit de enorme hoeveelheid aan onderzoeksgegevens rond alzheimer en kurkuma, maar kwam ook vanuit ayurvedische hoek.
De ayurveda gebruikte kurkuma als bloedzuiverend middel en schreef het samen met warme melk voor. Blijkbaar wisten artsen duizenden jaren geleden al dat melk de absorptie van de actieve bestanddelen uit kurkuma bevordert.
“Kurkuma/garkoum onmisbaar in de keuken!”

 

Heeft u vragen over voeding? Mail ons gerust naar info@ikeethalal.nl

Bron
Hishikawa N, Takahashi Y et al. Effects of turmeric on Alzheimer’s disease with behavioral and psychological symptoms of dementia. Ayu. 2012 Oct;33(4):499-504.)

 

kurkuma

kurkuma

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.