Moskeebesturen en imams bezorgd over halalvlees en willen helderheid
10/05/2018
NOODOPROEP: 2018 het jaar van het einde van echt halal vlees?
18/06/2018
Show all

In memoriam: Abdelhamad Evans

Inalilahi wa ina ilaihirazjioun
Zondag de 18e van de Ramadan (3 juni) is de heer Abdelham Evan onlangs overleden.
De heer Evans was 1 van mijn belangrijke inspiratie om tot een officieel geregistreerd Voorlichtingsbureau Halalvoeding te komen in 2013. Dit naar aanleiding van de halalmasterclass die hij me gaf zie foto  https://www.ikeethalal.nl/nbi-expo-2013-beurs-eindhoven-halalmasterclass/.
Bij vele anderen blijkt hij ook een inspiratiebron te zijn geweest. Hij streef naar balans tussen bewustwording van de betekenis van halal die geleerden gaven onder consumenten en bedrijven en probeerden bruggen te slaan tussen onder andere de industrie halal en de dierenwelzijnorganisaties.

Abdalhamid Evans werd halalconsultant en senioranalist en startte zijn bedrijf Imarat Consultants, een adviesbureau in de halalsector op en de website www.halalfocus.net een toonaangevende online nieuwsdienst voor de internationale Halal-markt.

Als mede-oprichter van het World Halal Forum heeft hij consultancydiensten voor de  Maleisische overheid verzorgd  in hun inspanningen om Halal te positioneren als een groeiende motor voor de nationale economie, en werkte samen aan het opstellen van het Halal-hoofdstuk van het 3de Industriële Masterplan van Maleisië in 2006.

Van 2008-2010 werkte hij met het Ministerie van Industrie en Primaire Middelen van Brunei Darussalam aan helpen bij de ontwikkeling van hun halal-agenda, evenals hun internationale halal-marktconferentie en MKB-workshopprogramma’s.

Abdalhamid was actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa en is een van de oprichters van de American Halal Association,  waar hij samen met belanghebbenden uit de Halal-sector een accreditatie-infrastructuur voor de Amerikaanse Halal-industrie ontwikkelt.

Abdalhamid is een erkende autoriteit voor de rol van Halal als een opkomende marktmacht en heeft uitgebreid geschreven over dit onderwerp in verschillende gedrukte en online media.
Hij is ook een veelbezochte bron voor reguliere nieuwsagentschappen en publicaties.
Hij werd ook regelmatig opgeroepen om te spreken en te voorzitten bij halal sectorevenementen over de hele wereld, waaronder Canada,de VS, Engeland, Nederland,Abu Dhabi, Dubai, Thailand , Maleisië, Brunei, Singapore en Australië.

 

 

Foto:NBI Eindhoven Halalmasterclass

Vrijdagochtend zullen de mensen zich verzamelen in de Ihsan moskee in Engeland voor de salaat janaza.

إِنَّ للهِ مَا أَخَذ، وَلَهُ مَا أَعْـطَـى، وَكُـلُّ شَيءٍ عِنْـدَهُ بِأَجَلٍ مُسَـمَّى.فَلْتَصْـبِر وَلْتَحْـتَسِب
Waarlijk, aan Allah behoort wat van Hem is en hetgeen wat Hij geeft is van Hem en Hij heeft voor alles een tijd bepaald. Wees geduldig en vertrouw op Allah.

Mr. Abdalhamid Evans – Imarat Consultants & Halal Focus
Abdalhamid Evans is the Senior Analyst at Imarat Consultants,
a niche UK consulting agency that specializes in the Halal sector, and is also the founder of HalalFocus.com, a leading online news service for the international Halal market.

As a co-Founder of the World Halal Forum, he provided consulting services for the Malaysian government in their efforts to position Halal as an engine of growth for the national economy, and collaborated in drafting the Halal chapter of Malaysia’s 3rd Industrial Masterplan in 2006. From 2008-10 he worked with the Ministry of Industry and Primary Resources of Brunei Darussalam to assist in the development of their Halal agenda as well as their International Halal Market Conference and SME workshop programmes.

Abdalhamid is was active in the USA, UK and Europe, and is a founding member of the American Halal Association where he is working with Halal sector stakeholders to develop an accreditation infrastructure for the US Halal industry.Abdalhamid is a recognised authority on the role of Halal as an emerging market force, and has written extensively on this subject in various print and online media. Hewass also a widely quoted source for mainstream news agencies and publications. He is also regularly called upon to speak and chair at Halal sector events around the world, including Canada, the USA, the UK, the Netherlands, Abu Dhabi, Dubai, Thailand, Malaysia, Brunei, Singapore and Australia.

Welkom 

Vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.