Migrante ouderen vaker dement dan nederlandse ouderen
29/09/2016
Waarom mogen kinderen geen honing?
24/10/2016
Show all

Petitie: Stop het ontmoedigingsbeleid tegen onverdoofd slachten

Let op! Antihalalslacht wint terrein!  Teken ook gauw de petitie!

Het kan niet zo langer doorgaan!

Onze vrijheden worden bedreigd. Wij kunnen steeds moeilijker onze verplichting aan Allah waarmaken om goed voor slachtdieren te zijn aangezien dier- en mensvriendelijkheid is nog ver te zoeken in de slachtwereld.

Wie zijn verdoofd? Wij of de dieren?
Er zijn steeds meer berichten dat verdoven diervriendelijker zou zijn dan onverdoofd en moslims wel op den duur het verdoven zullen accepteren en als diervriendelijker zullen zien.

Op deze wijze probeert men op subtiele wijze ons moslims het verbod op onverdoofd slachten op te leggen. Graag gebruiken ze daar het liefst moslimszieltjes voor om hun propaganda voort te zetten.
Wetenschappelijk is nooit bewezen dat onverdoofd slachten dieronvriendelijker is dan verdoven vooraf de slacht. Integendeel, er zijn meer aanwijzingen dat er al jarenlang nog veel haken en ogen aanzitten bij verdovingstechnieken zoals gasverdoving en hamerslag maar ook penschot.

img-20151030-wa0011

Enige wat werkelijk belangrijk is in de vleesindustrie is geldomzet. Ze kunnen de vraag van vlees afkomstig van onverdoofde slacht niet aan en het aanbod is beperkt. Met bedwelming kan men massaslachtingen verrichten.

Als moslims pleiten we juist voor lokaal duurzaam en ambachtelijk slachten waarbij deze onverdoofd en op professionele wijze verricht moet worden. Dit om naast halal ook tayib verantwoord te slachten zoals in de quran beschreven staat. *

3. Verboden is u het gestorvene, het bloed en het varkensvlees en al waarover
een andere naam dan die van Allah is aangeroepen; hetgeen is geworgd en is doodgeslagen en hetgeen is doodgevallen of hetgeen door de horens van dieren is gedood en hetgeen door een wild beest is aangevreten, behalve wat gij hebt geslacht. Verder hetgeen voor afgoden is geslacht en wat gij loot door pijlen, dit is een overtreding. Heden zullen de ongelovigen aan uw godsdienst wanhopen. Vreest dus niet hen, maar Mij.
Nu heb Ik uw godsdienst voor u vervolmaakt, Mijn gunst aan u voltooid en de Islam voor u als
godsdienst gekozen. Maar  wie door honger wordt gedwongen zonder dat hij tot de zonde is geneigd,
voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol. surah maidah aya 3

Het slachten van dieren volgens de wijze van alle profeten waaronder profeet Mohammed vzmh in de geschiedenis is de wijze die tot op de dag van vandaag de beste wijze is. Andere slachttechnieken zoals nekbreken en machinaal slachten zijn minder diervriendelijk.
Verdoven vooraf de halalslacht zorgt voor het te niet doen van de halalwaardigheid en is meer stressvol voor het dier.
Ook bij penschot lijdt het dier nog, al ligt het stilletjes op de grond.

bio industrie

Mensen, laat je niet brainwashen door mooie propaganda dat verdoven diervriendelijk zou zijn en toegestaan zou zijn. Er is geen draagvlak voor verdoving onder het mom van dierenwelzijn.
Wij moslims en merendeel van geleerden accepteren verdoving niet boven onverdoofd en helemaal niet als onverdoofd slachten verboden gaat worden!
Daarom moeten we opstaan voor vrijheid van geloof en een verbod voorkomen.

Kom op voor onze rechten en waarborg halal en kosjer vlees!

Teken gauw deze petitie:

http://www.petities24.com/stop_attack_on_unstunned_slaughter

Volg updates op onze fb pagina
https://www.facebook.com/Tweede-kamer-wij-willen-halal-en-kosjer-eten-179874905394100/

Werkgroep “waarborgen onbedwelmde slacht”

https://www.ikeethalal.nl/wat-halalvoeding/

 

petitie

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.