Tel je zegeningen tijdens ziekte!
15/12/2012
Dierenwelzijn; een zorg minder
18/12/2012
Show all

Gelatine in snoep

Gelatine in snoep halal?

 

 Gelatine in snoep

 

Per jaar wordt er ongeveer 300.000 ton per jaar wereldwijde gelatine geproduceerd.
Gelatine wordt in veel soorten snoep, drop en pepermunt gebruikt als bindmiddel maar tegenwoordig ook soms in bepaalde vleeswaren,smeerkaas, vla of pudding gebruikt.

Verder wordt gelatine gebruikt om capsules voor medicijnen en vitaminepreparaten te maken.

Wat is gelatine?
Gelatine is een eiwit verkregen door gedeeltelijke hydrolyse (afbraak) van collageen, een eiwit gewonnen uit slachtafval, zoals huiden, botten, kraakbeen, pezen .
Gelatine kan uit alle dierlijke producten gewonnen worden, maar in de praktijk wordt het vooral uit koeien en varkens verkregen. Deze dieren zijn niet halal geslacht vaak.
Een veelvoorkomende vraag in het dagelijkse leven van moslims is de discussie of gelatine halal is.
Er is veel verschil van mening en we zullen proberen binnenkort de
meningen op een rijtje te zetten en hoe geleerden hier tegenover staan.

 ONDER CONSTRUCTIE

Gelatine in snoep weet wat je eet!

onder constructie

Gelatine in snoep

Gelatine in snoep
Gelatine in snoep

Gelatine in snoep

Gelatine in snoep

 

Gelatine in snoep

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

1 Comment

  1. Mulugeta schreef:

    Als alles gelatine bevat, staat er geen snoep meer over voor de kids, en die halal snoepjes is ever duur als twee/ drie pakjes snoep. Heerlijk zeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.