Lidl croissant met varkensvet?

Welkom bij het Voorlichtingsbureau Halalvoeding
16/01/2020
Beschuit met muisje halal?
21/02/2020
Show all

Lidl croissant met varkensvet?

Lidl croissant met varkensvet?

De laatste tijd krijgen we weer vragen over croissants van de Lidl naar aanleiding van onderstaande foto die verspreid werd op statussen van WhatsApp. Ook in het buitenland gaan er beweringen rond over varkensvet.
Wij hebben de vraag voorgelegd bij Lidl van wie we meer informatie ontvingen.

Op dit moment zien wij geen varkensvet als ingrediënt in de croissants in de Lidl in Nederland. Op de site van Lidl staat:
Ingrediënten:
tarwebloem, 27% roomboter (melk), water, suiker, zout, gist, tarwegluten, dextrose, erwteneiwitten.

zie ook op https://www.lidl.nl/nl/p/ovenvers-brood/roomboter-croissant/p2696

Mocht dit wel het geval ooit zijn, dan horen we dit graag natuurlijk.

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

577 Comments

 1. Mohamed schreef:

  Salam o3eleikom beste broeder/zuster
  Waarom vraag je het aan de manager . Vraag het aan het hoofdkantoor en dan geven ze precies de informatie die erin zit . Een manager o p de winkelvloer kan je bij Lidl nooit echt goed helpen aangezien veel voor hun verborgen is. Wa Allah o3lem osta7firo Allah
  Sallam o 3eleikom

 2. Raoel schreef:

  Heb na gevraagd bij Lidl zelf, hier hun reactie:

  Goedemiddag Raoel, Hartelijke dank voor je melding. Wij hebben je vraag onderzocht en kunnen je als volgt informeren.
  Het product roomboter croissants van onze bake-off versafdeling bevat geen reuzel/varkensvet, en is geschikt voor vegetariërs. De meest actuele ingrediëntendeclaratie is te allen tijde beschikbaar bij de bake-off versafdeling. Wij vertrouwen erop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. ^Natanja

 3. Salih Yilmaz schreef:

  Reuzel in croissants, grootste bullshit. 1. Boter is vele malen overigens goedkoper. Geloof hier niet in, inshallah.